22 Haziran 2010 Salı

Sokaktan Al Haberi...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi öğrencileri ile Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Fener Balat’tan” projesinin finali olarak 19 Haziran’da “Sokaktan Al Haberi” şenliğindeydik.


Sulukule’li çocukların BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) ile
beraber Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda yürüttüğü çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı müzik ve dans gösterisi ve Fener – Balat’lı çocukların tiyatro gösterisi, heykel, resim ve kumaş boyama atölyeleri gün boyunca sokaklara taştı…



Sokak sahnesine ilk olarak Sulukule’li çocuklar çıktı ve yaklaşık 30 dakika boyunca izleyenleri eğlendirdi. Ardından Fener – Balat’lı çocukların tiyatro gösterisi aldı yerini… Müzik ve tiyatronun üzerine masalara dağılan çocuklar resim kâğıtları, boyalar, çamur ve kumaşlarla yaratıcılıklarını sergiledi. Resim atölyesinin ürünü, Mavi Kalem Derneği’nin bulunduğu sokağın çocukların zihnindeki evleri, ağaçları, çocukları, sokak taşları, bulutları olarak kocaman bir poster oldu. Heykel atölyesi ile herkes hayal gücünü çamurla şekillendirdi. Kumaş parçalarının çocukların elinde renklenmesiyle şenliği tamamladık.



 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığınız yorum, çocukların okumasında bir sorun olmadığı kanaatine varılana kadar görünmeyecektir. Sabrınız için teşekkürler.