28 Mayıs 2012 Pazartesi

Komşularımız

Ragıp Amca


Derneğimizin çok renkli komşuları vardır. Her biri nev'i şahsına münhasır insanlar, bir şekilde küçücük bir sokakta buluşmuşlar. Komşular yönünden çok şanslıyız!

1950'ler, Ragıp Amca
Yan komşumuz, çoğunlukla laboratuar malzemeleri üreten, cam üfleme ustalarını barındıran, minik bir dükkân. Ragıp Amca, neredeyse 70 yıldır bu işi yapıyor. Kendisine iki oğlu Sedat ve Hüseyin eşlik ediyorlar. Ragıp Amcalar, kalıpla yapılamayan, el işçiliğine muhtaç zorluktaki nesneleri hazırlıyorlar.

Hüseyin, yaz-kış çıkarmadığı kravatıyla çalışıyor.
Bu çubuklar zıplayan bir yunus olacaklar.
Metin Amca. Cam ustası, eski Kasımpaşa Spor futbolcusu.
Metin Amca, cam üfleme işi yapan kişiler tarafından tanınan, son kalan ustalardan birisi. Bu sanatın kaybolmaması için, bir cam üfleme atölyesinde ders vermeyi arzuluyor. Gençliğinde bir sene Almanya'da stajyer olarak çalışmış, cam ustası diplomasını almış. Kasımpaşaspor'da lisanslı futbolcu olarak top koşturmuşluğu var. Ragıp Amca'nın askerlikten beri, 60 senelik arkadaşı.

Mürsel Abi, kızı Betül'le birlikte.
Ütüyle selam. Mürsel Abi ve eşi

Mürsel Abi, karşı komşumuz. Ütünün buharıyla selam veren, her daim anlatacak ilginç bir hikâyesi olan birisidir. Kargolarımız, biz dernekte yoksak, Mürsel Abi'ye gelir. Dernekte yer kalmadığında, Mürsel Abi'nin deposuna musallat oluruz. Mürsel Abi muhabbeti sever ya, ondan olsa gerek her daim taze demlenmiş çayı bulunur.

Avni, Kadir'le birlikte dükkanı çekip çeviriyor.
Derneğimizdeki minik buzdolabının, mevcut olan tek rafı kırıldığında, yan komşumuza danıştık. Acaba buzdolabına camdan raf yapılması, teknik olarak mümkün mü, diye merak ediyorduk. "Birazdan gelirim hocam," sözünün üzerinden 5 dakika geçmedi, buzdolabında camdan şahane bir rafımız vardı. Evet mümkünmüş, öğrendik :)

Cemal ve Selim
Cemal ve Selim kardeşler, Feza Sineması girişindeki dükkânlarında saatçilik yapıyorlar. Bu komşularımız, her zaman güler yüzlü, her durumdan espri çıkarmayı becerebilen insanlar. Arada sırada dükkânlarındaki Lubitel 166 fotoğraf makinasıyla oynamaya uğruyoruz. Selim'in sinema projektörlerini ise anca fotoğraflarından görebiliyoruz.

Hakan Saatçisi
Anlayacağınız, komşularımızı seviyoruz :)

1 yorum:

Yazdığınız yorum, çocukların okumasında bir sorun olmadığı kanaatine varılana kadar görünmeyecektir. Sabrınız için teşekkürler.