5 Haziran 2012 Salı

Beslenmeler hazır

Okul Aile Birliğinden Zehra ve Fatma Hanım
Beslenme fonumuz, dönem başında Akşemsettin İÖO'da 15, Hattat Rakım İÖO'da ise 5 öğrenciye destek verebiliyordu. Toplam 20 öğrenciye ulaşabilen beslenme fonumuz, zamanla daha fazla çocuğa ulaşabilir oldu. Dönem sonunda toplamda iki okulda 36 öğrenciye düzenli olarak beslenme sağlamak mümkün oldu.

Maddi güçlükler çeken, dezavantajlı ve risk altındaki çocukların okula devamları hayati öneme sahiptir. Bu çocukların okula devamlarını sağlamanın yollarından birisi de beslenme desteğidir. Derneğimiz, bağışçı bulabildiği oranda, bu türden çocuklara destek çıkıyor. 

Akşemsettin İÖO'da, beslenme desteğine ihtiyaç duyan çocuklar, Okul Aile Birliği yardımıyla tespit ediliyor. Sınıf anneleri, sorumlusu oldukları sınıftaki çocuklara beslenmeleri dağıtıyor. Dönem boyunca bu işi sırtlanan tüm sınıf annelerine sonsuz teşekkürler. Beslenme fonuna destek veren tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkürler.


Sandviç ve hamburger ekmeklerini fırımız hazırlıyor.
Tavuktan hazırladığımız hamburgerler çok rağbet görüyor.
Her bir çocuk için ayrı bir torba hazırlanıyor.
Beslenmeler hazırlanırken, kimi zaman derneğe uğrayan çocuklar bize yardımcı oluyorlar. Baran, istikrarlı bir şekilde beslenme hazırlığına yardıma geliyor.


Baran, mutfakta çalışıyor.
Baran, Aysun Ablasına eşlik ediyor.
Baran, tüm torbaları taşımaya niyetlendiğinde "Tek elimle taşırım be," diye nereye olduğunu anlayamadığımız bir nara patlatır. Kendisini, "Tüm yükü çocuğa vermiş, demesinler," diyerek ikna ediyoruz. Bizi "Hangi çocuk?" diyerek, kibarca çocuk olmadığını belirten bir şekilde yanıtlıyor. Bu muhabbet defalarca tekrarlandı, ne biz sıkıldık ne de Baran...

Baran, yeni yaptırdığı saçıyla fotoğrafını çekmemiz için ısrar ediyor.
Beslenmeler hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığınız yorum, çocukların okumasında bir sorun olmadığı kanaatine varılana kadar görünmeyecektir. Sabrınız için teşekkürler.